אז מה זה וואגיו?
בקר הווגיו הובא ליפן בזמן משוערך 1300 לספירה- לעזרה בדייש ובשתילת האורז. כשצריכת בשר הבקר בחברה היפנית עלתה, איכרים החלו לשכור פועלים שיעסו את גבו של הבקר על-מנת לשפר ולרכך את איכות הבשר. בידוד העדרים וטכניקות ההאכלה הייחודיות, שנגרמו משטח הקרקע המוגבל, הובילו למאפיינים מיוחדים וליחס שונה בין שומן רווי ללא רווי ביחס לבשר בקר אחר.
היום נחשב הבשר הנדיר הזה למעדן ייחודי במסעדות על בכל העולם.
הידע של תעשיית הווגיו ביפן מדודה, מדעית ואיננה ניתנת לייצוא חפשי מיפן - על פי חוק. היפנים מאפשרים ייצוא מועט למיקומים בעולם אותם הם בודקים ומפקחים באופן צמוד ואינם מאפשרים את השם וואגיו לכל סוג של עדר אם לא עמד בכללי הגידול. גם אם נולד לפרות וואגיו במקור.
אנחנו באיציק הגדול רכשנו לאחר בדיקות ארוכות - עדר מאוסטרליה. הבאנו אותו על גבי אוניות המשמשות לשיוט חקלאי. לוקח לעדר כזה להגיע לארץ כחודש. ואז ...הווגיו מפונק. הוא צורך תערובות מזון של 18 מרכיבים טבעיים בלבד. התערובות באיזון מדויק ומפוקח צמוד אשר הן אלה אשר יוצרים את הטעם ונימוחות היחודית של הבשר.
כל החוות שלנו עומדות בפיקוח הקפדני בקטגוריות תזונה, גידול, ומרחב הומניטרי של משרדי החקלאות הבינלאומיים המחמירים ביותר.
ומה שכל כך שווה וייחודי פה אצלנו הוא- שכל הווגיו אותו תקנו כאן באתר meat boutique של איציק הגדול מגיע היישר מהחוות שלנו לצרכן.
אלייך.